ЛиЛана се оказа най-иновативната певица у нас след като стана

...
 ЛиЛана се оказа най-иновативната певица у нас след като стана
Коментари Харесай

ЛиЛана пеела иновативно

 

ЛиЛана се оказа най-иновативната певица у нас откакто стана ясно, че не една, а няколко компании, следени от нея, са усвоявали крепко пари от европейската стратегия „ Иновации и конкурентноспособност “. Вчера ЛиЛана бе арестувана дружно брат си и още трима при профилирана интервенция на Столична дирекция на вътрешните работи и ДАНК, под управлението и надзора на Специализираната прокуратура.

При осъществените дейности по следствието от следователи от отдел „ Следствен “ при Специализираната прокуратура са конфискувани сървъри, компютри и други доказателства за незаконната активност.

Според събраните доказателства групата е работила от 2016 г, като следените от ЛиЛана компании, множеството от които са без действителна стопанска активност, са усвоявали европари, декларирайки покупка на еднакъв програмен продукт от юридическо лице, записано в чужбина - което също не е осъществявало комерсиална активност.

Реално софтуерът е бил добит с финансиране по европрограмата от настоящо българско сдружение, което го е предоставило за „ прилагане “ на разследваните компании.

На трима от упрекнатите за присъединяване в групата е наложено задържане до 72 часа. Специализираната прокуратура ще изиска от Специализирания углавен съд да дефинира мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ за всеки от тях.

На другите двама упрекнати са взети парични гаранции.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР